Voorzichtig, koud en vettig!

Op ijsberen zou je best wel eens jaloers kunnen worden: wat ze vangen kunnen ze ook meteen verorberen. Voor menselijke eindgebruikers moeten voedingsmiddelen echter vaak worden verpakt en geëtiketteerd. Dat betekent dat vaak in koude of koele omgevingen belangrijke gegevens op de verpakking moeten worden aangebracht, bijvoorbeeld de prijs, het gewicht of de houdbaarheidsdatum.

Daarbij het juiste etiket kiezen, is een lastig klusje, want maar weinig hechtlijmen hebben de nodige eigenschappen – ze leggen het af op de van condens vochtige of met ijs bedekte oppervlakken. Als het daarbij gaat om vettige levensmiddelen, zoals vlees, vis of consumptie-ijs, wordt het al helemaal netelig. Als hechtlijmen ermee in contact komen, kunnen de vetoplossende bestanddelen ervan zich gaan „verplaatsen” – deze zogenaamde migratie willen fabrikanten van levensmiddelen voorkomen.

HERMA heeft voor zulke gevallen een nieuwe alleskunner ontwikkeld. De extreem migratie-arme diepvrieslijm voldoet aan alle eisen voor de diepvriessector: etiketten kunnen daarmee ook bij minus 20 graden Celsius of koel-vochtige oppervlakken betrouwbaar worden aangebracht. Met zijn brede temperatuurbereik is hij ook geschikt voor het afvullen van warme levensmiddelen met daaropvolgende shockfrosting. Bovendien is hij vrijgegeven voor droge, vochtige en vooral ook vettige levensmiddelen. Ook bij een normale temperatuur onderscheidt zich de nieuwe hechtlijm door zeer goede hechteigenschappen – en kwalificeert zich daarmee als allrounder voor de levensmiddelensector.

Verpakte zalmfilets in doorzichtige folie, met voedingswaarde-informatie op het etiket.