Als voorverpakte levensmiddelen worden voorzien van etiketten, komt deze uitdaging tamelijk veelvuldig voor. Maar niet alleen daar. Om goed te hechten, bevatten de etikettenhechtlijmen gewoonlijk een bepaald aandeel harsen. Hoe beter – en hoe sneller – ze moeten hechten, des te meer hars is er nodig. Dat wordt echter niet altijd op prijs gesteld: het aandeel hars is er hoofdzakelijk voor verantwoordelijk dat delen van de hechtlijm kunnen migreren, dus bijvoorbeeld zich door de folieverpakking heen in een voedingsmiddel „verplaatsen“.
Weliswaar zijn deze minuscule deeltjes ongevaarlijk – anders zou ook geen enkele hechtlijm immers een vrijgave voor levensmiddelen krijgen. Maar wie wil er nu iets in zijn voedsel hebben, dat er niet in thuishoort?
HERMA is er nu in geslaagd op dit gebied een kleine sensatie teweeg te brengen, een compleet harsvrije hechtlijm voor etiketten, die van meet af aan extreem sterk moeten hechten. Omdat er zich geen harsen in bevinden, is deze hechtlijm buitengewoon migratie-arm en onbeperkt vrijgegeven voor droge, vochtige en vettende levensmiddelen.
De meerlaags technologie van HERMA maakt het mogelijk om voor deze toepassing geheel af te zien van harsen – zonder daarbij met betrekking tot de lijmeigenschappen compromissen toe hoeven sluiten.
Beter nog: dankzij zijn hoge temperatuurbestendigheid kan de hechtlijm zelfs bij minus 20 °C worden toegepast. Bovendien is hij als probleemoplosser voor veel meer geschikt dan alleen het etiketteren van levensmiddelen, bijvoorbeeld voor vochtige, vettige en licht vervuilde oppervlakken of tot nu toe moeilijk te etiketteren voorwerpen als transportboxen van kunststof.