Etiketten voor diepvriesproducten: diepgevroren producten betrouwbaar etiketteren

Levensmiddelenproof en met zeer goede hechteigenschappen: Etiketten voor diepvriesproducten van HERMA

De toepassing: Etikettering van zalmfilets in folieverpakking

Diepgevroren levensmiddelen: een belangrijke bouwsteen van onze dagelijkse voedselvoorziening. Vlees, vis, groenten, bakkerijproducten ... een jaarronde beschikbaarheid, vooral van seizoensgebonden producten, is niet denkbaar zonder diepvriezen.

Etiketten voor diepvriesproducten – moeilijke omstandigheden voor een betrouwbare etikettering

Het etiketteren van diepvriesproducten gebeurt vaak onder moeilijke omstandigheden. Belangrijke gegevens, zoals het gewicht of de houdbaarheidsdatum, moeten vaak in koude of koele omgevingen op de verpakking of de zak worden aangebracht.

Zalm – gevangen in de Noord-Atlantische Oceaan. Reeds op het schip getrancheerd en op ijs gelegd om de versheid van het product te behouden. De koelketen mag nooit worden onderbroken, om ervoor te zorgen dat de vis in 1a-conditie bij de consument aankomt.

Consumentenvriendelijke porties, vacuüm verpakt in een folieverpakking, worden gemaakt in een koude en vochtige verpakkingsruimte. Etiketten met alle wettelijk voorgeschreven informatie worden direct na het sealen op het ongelijkmatige oppervlak aangebracht. Ook productinformatie zoals bereidingstips kan via etiketten op de geportioneerde diepvriesproducten worden aangebracht.

Voedseletiket op zalmverpakking van folie
Levensmiddelenconforme productetiketten op diepvriesfolieverpakkingen – goed hechtend, ook bij temperaturen tot min 60 graden Celsius

De oplossing: „Low migration“ etiketten voor diepvriesproducten, met diepvrieslijm

Daarbij het juiste etiket kiezen, is een lastig klusje, want maar weinig contactlijmen hebben de nodige eigenschappen – ze leggen het af op de van condens vochtige of met ijs bedekte oppervlakken. Belangrijk is een zeer goede "tack", de onmiddellijke hechting op het oppervlak. Als het daarbij gaat om vettige levensmiddelen, zoals vlees, vis of consumptie-ijs, wordt het al helemaal netelig.

Als contactlijmen ermee in contact komen, kunnen de vetoplossende bestanddelen ervan aan de „wandel” gaan – deze zogenaamde migratie moet effectief worden voorkomen.

Migratie-arme etiketten voor diepvriesproducten – de diepvrieslijm is cruciaal voor een veilige toepassing

HERMA heeft voor zulke gevallen een nieuwe alleskunner ontwikkeld. De extreem migratie-arme diepvrieslijm voldoet aan alle eisen voor de diepvriessector: etiketten kunnen daarmee vanaf minus 25 graden Celsius of op koel-vochtige oppervlakken betrouwbaar worden aangebracht. Met zijn brede temperatuurbereik is hij ook geschikt voor het afvullen van warme levensmiddelen met daaropvolgende shockfrosting.

Eenmaal opgeplakt, is het etiket bestand tegen kou tot min 60 graden Celsius.

Bovendien is het vrijgegeven voor droge, vochtige en vooral ook vettige levensmiddelen. Daarmee bent u aan de veilige kant. Ook bij een normale temperatuur onderscheidt zich de nieuwe contactlijm door zeer goede hechteigenschappen – en kwalificeert zich daarmee als allrounder voor de levensmiddelensector.

U kunt de informatie individueel met behulp van thermotransferprinters op de etiketten op rol afdrukken. Ze blijven tot in de diepvries van de klant stevig op het diepvriesproduct van de klant zitten.

Ontdek de voordelen van HERMA voedseletiketten voor een breed scala aan etiketteringstoepassingen.

 

Voedseletikettering: Koelopslag in de voedingsmiddelenhandel
Ideaal voor koelpakhuizen: betrouwbare hechting op diepgevroren of gekoelde levensmiddelen

Voedselverpakking: Koelrekken in de supermarkt
HERMA diepvriesetiketten: betrouwbaar hechtend in de koelketen

Dit onderscheidt HERMA etiketten voor diepvriesproducten:

  • Low migration etiketten: levensmiddelenconform met speciale contactlijm
  • Onmiddellijke hechting op koude en vochtige oppervlakken
  • Kunnen vanaf minus 25 graden Celsius worden opgeplakt
  • Temperatuurbereik in opgeplakte toestand: min 60 tot plus 60 graden Celsius
  • Ook voor het afvullen van warme levensmiddelen met aansluitend schokvriezen
  • Vrijgave voor droge, vochtige en vettige levensmiddelen

Individueel voor uw toepassing – wij adviseren u graag!

HERMA produceert etiketten op rol voor diepvriesproducten volgens uw individuele specificaties, blanco of desgewenst ook voorbedrukt, met low migration drukinkten.

Met een persoonlijk en individueel advies helpen wij u graag, om de geschikte materialen voor uw specifieke toepassingen te vinden. Deel ons uw wensen mee via het contactformulier.

Meer informatie over

Voordelen en mogelijke toepassingen van HERMA levensmiddelenetiketten

HERMA Etiketten voor levensmiddelenetikettering

HERMA Etiketten voor productverpakking en productidentificatie

Permanent en sterk hechtende sluitetiketten

Voedseletikettering: Fruitafdeling in de supermarkt, productetikettering op verpakkingen van fruit en groenten met HERMA etiketten.
Diepvrieslabels op voorraaddozen in de koelkast

Niet wat je zocht?

Diepvriesetiketten in standaardformaten en kleine verpakkingseenheden, voor afdrukken met laserprinters, vindt u in de rubriek “Kantoor en thuis”. 

HERMA diepvriesetiketten