Etiketten afdrukken & opslaan

 • Hoe druk ik documenten af?

  Selecteer de knop 'Afdrukvoorbeeld' rechts in de menubalk. Er wordt nu een venster met een afdrukvoorbeeld weergegeven. Hier kunt u via "Afdrukaanpassing" de afdruklay-out verschuiven. Dit kan door gebruik te maken van de pijlen aan de rand van het etikettenvel of door waarden in te voeren voor de X-as (lay-out verschuift naar links of rechts) of de Y-as (lay-out verschuift naar boven of beneden).

  Met een klik op "Afdrukken/PDF aanmaken" wordt er een PDF-document aangemaakt dat u naar uw eigen computer moet downloaden. Vóór het downloaden ziet u het etikettenvel op het beeldscherm - een goede gelegenheid om vóór het afdrukken te controleren of alles aan uw wensen voldoet. Sla de PDF op uw computer op en open het bestand. Nu kunt u uw PDF-document op de bekende manier via de Adobe Reader op een passend etikettenvel afdrukken.

  Om ervoor te zorgen dat de etikettenopmaak exact op het vel wordt geplaatst, stelt de HERMA EtikettenAssistent online de printerinstelling van de Adobe Reader automatisch in op 'Aan pagina aanpassen = geen'.

  Opmerking: de stanslijnen van de etiketten worden niet naar de PDF gekopieerd, omdat ze anders mee afgedrukt zouden worden.

  Moet de PDF in de webbrowser worden geopend, dan moet u deze eerst op uw lokale computer opslaan. Print niet vanuit het browservenster, omdat er anders verschuivingen kunnen optreden. 

   

   

   

   

 • De etiketten worden versprongen of scheef afgedrukt?

  Door technische verschillen tussen de verschillende printers kan het vel etiketten scheef worden ingevoerd, hierbij kan in veel gevallen het gebruik van de losse-velleninvoer een oplossing bieden.

 • Uw PDF toont een correcte afdruk-opmaak, maar de afdruk zelf is verschoven?

  Zorg ervoor dat in het afdrukscherm van de Adobe Reader onder 'Pagina aanpassen' de instelling "Ware grootte" is geselecteerd .

 • Hoe bewaar ik documenten op mijn harde schijf?

  Voor het geval dat u uw opgemaakte etiket op een later tijdstip voor verdere bewerking nodig hebt, kunt u het document lokaal opslaan door in het menu 'Bestand' het punt 'Bestand op harde schijf opslaan' te selecteren. Bij het opslaan wordt er een download gegenereerd die u naar uw lokale computer kunt halen en opslaan (extensie bestand: '.eao').

  Tip: Op de startpagina van de HERMA EtikettenAssistent online kunnen op uw harde schijf opgeslagen bestanden verder worden bewerkt door ze met 'Bestand openen' weer te activeren.

  Het bewerken met een lokaal programma is niet mogelijk.

 • Hoe sla ik documenten online op?

  Voor het geval dat u uw opgemaakte etiket op een later tijdstip voor verdere bewerking nodig hebt, kunt u het document online opslaan door in het menu 'Bestand' het punt 'Bestand online opslaan' te selecteren. Er opent een venster, waarin u de bestandsnaam kunt invoeren.

  Opmerking: Om opgemaakte etiketten online op te slaan, moet u in de HERMA EtikettenAssistent online geregistreerd en aangemeld zijn. (Hoe kan ik mij registreren?

 • Waarom gaat de EAO bij het klikken op 'Afdrukken' terug naar de HERMA homepage?

  Maak de cache van uw browser leeg, daarna moet de EAO gewoon werken.