HERMA gaat een stap verder:
De bij de productie ontstane uitstoot van CO2 wordt samen met onze partner op het gebied van klimaatbescherming - myclimate - weer gecompenseerd. myclimate klimaatbeschermingsprojecten voldoen aan de hoogste normen (bijv. de Gold Standard van het WWF). Ze helpen niet alleen het klimaat te stabiliseren, maar leveren ook een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling in de projectregio. Dankzij deze inzet compenseren wij alle uitstoot van broeikasgas die bij de productie en distributie van HERMA PREMIUM etiketten ontstaat.

HERMA PREMIUM etiketten worden bijzonder milieuvriendelijk op één van de modernste productie-installaties ter wereld gemaakt, waarbij de natuurlijke hulpbronnen worden gespaard. Ook deze installatie verlegt opnieuw de grenzen van efficiënt energiegebruik, warmteterugwinning en vermijding van afval en overtuigt door korte transportwegen.

HERMA PREMIUM etikettenpapier is 100% PEFC-gecertificeerd en afkomstig van hout uit duurzaam beheerde bossen. Daarmee worden de variëteit, productiviteit en het zelfherstellende vermogen van het ecosysteem bos gewaarborgd.

Als een van de eerste bedrijven in de branche hebben wij oplosmiddelvrije zelfklevende etiketten op waterbasis en chloorvrij gebleekt papier toegepast bij de etikettenproductie. Verpakkingen van gerecycled karton zijn voor ons al lang vanzelfsprekend. HERMA etiketten zijn 100% recyclebaar via het oud papier.

Met HERMA PREMIUM etiketten gaan milieuvriendelijk etiketteren en de allerhoogste kwaliteit samen. Want ze overtuigen ook in functioneel opzicht:

 • Merkbaar dikker materiaal voor gemakkelijk aftrekken en opplakken
 • Geschikt voor high-speed printen dankzij een extra sterke materiaalsamenstelling
 • Top-vlakligging voor gegarandeerd printen zonder vastlopen van het papier op alle gangbare PC-printers en copiers
 • Schitterend afdrukresultaat en scherpe contouren dankzij de extreem hoge witheidsgraad
 • Zeer snel en goed hechtend, ook op koude en vochtige oppervlakken

Dat alles maakt HERMA PREMIUM etiketten tot de beste HERMA etiketten ooit.

PEFC (Program for the Endorsement of Forrest Certification Schemes) is het wereldwijd toonaangevende certificeringsprogramma voor duurzaam bosbeheer. Het PEFC-keurmerk geeft u de zekerheid dat de papierproducten die u koopt afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. Daarbij wordt de gehele verwerkingsketen onafhankelijk gecontroleerd:
vanaf het bos via de houtverwerkende bedrijven tot aan het kant en klare papier. De volgende producten worden uitsluitend gemaakt van PEFC-gecertificeerd etikettenpapier:

 • HERMA PREMIUM A4 universele en adresetiketten
 • HERMA SPECIAL A4 ordneretiketten (permanent hechtend, wit en gekleurd, ondoorzichtig)
 • HERMA SPECIAL A4 correctie-/afdeketiketten (ondoorzichtig)
 • HERMA computeretiketten eindloos (wit)
 • HERMA multipurpose-etiketten (permanent hechtend, wit)
 • HERMA etiketten in drukkerijverpakkingen (permanent hechtend, wit)
 • HERMA adresetiketten voor schrijfmachines (wit)

De details m.b.t. formaten en hoeveelheden vindt u in de HERMA EtikettenScout.

Nu etiketten vinden